Schrijven Redigeren Corrigeren Twentse taalproducties Producten Referenties Nieuws Contact

Nieuws

23-03-2019: WOORDENBOEK NEDERLANDS-TWENTS VAN KAREL SCHÖNFELD WICHERS BELEEFT HERUITGAVE

Het grote woordenboek Nederlans-Twents van mr. Kareld Diederik Schönfeld Wichers wordt opnieuw uitgegeven. OP donderdag 25 april aanstaande wordt het levenswerk van Koarel van 'n Notoaris 's middags om 16.00 uur ten doop gehouden gehouden in het Rijssens Museum. Het woordenboek is een uitgave van Uitgeverij Rijssens Museum en wordt verzorgd door de Stichting Historisch Oarfgood Riessen. De voorintekenprijs is € 24,95 bij de Rijssense boekhandels en het Rijssens Museum. Na de presentatie kost het woordenboek € 27,95

----------------------------------------------------------------------------------------------------

02-02-2019: RV-tribune maakt nog een klein kans

RIJSSEN - De Engelse tribune van RV aan de Wierdensestraat maakt nog een kleine kans. Volgens regiomanager Erwin Tijhof van Ter Steege wordt bekeken of de tribune mee kan naar de nieuwe sportvelden voor RV in het Opbroek.

Eerst moet onderzocht worden of de staat van de tribune het toelaat te worden verplaatst. "Wat het nog wat ingewikkelder maakt is dat de tribune en de kleedaccommodaties eronder eigendom zijn van RV," zegt Tijhof. "De club beslist dus in feite wat er gaat gebeuren en ook de Erfgoed Adviesraad zal er zijn licht nog over laten schijnen."

In eerste instantie was Ter Steege van plan om er 12 grote woningen neer te zetten. Later is dat aantal bijgesteld. Er is zelfs sprake geweest van 40 woningen, maar inmiddels is er een nieuwe indeling gemaakt die plaatsbiedt aan ongeveer 25 woningen.