Schrijven Redigeren Corrigeren Twentse taalproducties Producten Referenties Nieuws Contact

Nieuws

zondag, 17. oktober 2021 - 21:45 uur
Eczeem: literaire maar toch mooie gedichten in het Twents en Nederlands

Hoe klinkt de Dodenrit van drs. P in het Twents? Of Het carillon van Ida Gerhard, Mijn gebed van D.C. Lewis, De blauwbilgorgel van Cees Budding' of The Ballad of Mauthausenvan Mikis Theodorakis? Een boek vol mooie poëzie in mooi Twents en Nederlands.

Eczeem, hardcover,
160 pagina's, €19,99- (in de winkel iets duurder)
ISBN/EAN 978 908 315 980 5
dannenberg@twenthetekst.nl


vrijdag, 11. juni 2021 - 23:38 uur
Overijsselse gedeputeerde krijgt Eczeem op het Rijssens Museum

Voor de streektaalliefhebber worden mooie gedichten nóg mooier in mooi plat. Heb je niets met plat, dan hou je een boek over vol kwaliteitspoëzie met veel interessante weetjes over de dichter, de tijdsomstandigheden en het gedicht. Het boek “Eczeem, het mut toch oarns an lign” van Gerrit Dannenberg is vrijdagmiddag ten doop gehouden in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof.

De Overijsselse gedeputeerde ir. Gert Harm ten Bolscher nam het eerste exemplaar in ontvangst. Gerrit Dannenberg, overdag directeur van het Rijssens Museum, had voor de Overijsselse bestuurder gekozen, omdat hij en zijn college-gedeputeerde Roy de Witte dit jaar dé grote motoren waren achter de eerste Statenvergadering in het Nedersaksisch.

Bindmiddel
Ten Bolscher wees op de waarde van streektalen als bindmiddel van de samenleving. Uit eigen ervaring liet hij weten op werkbezoeken graag uit te proberen of zijn gesprekspartners ook streektaal spreken. “Als we namelijk in het Nedersaksisch kunnen communiceren, dan vallen drempels weg en krijgen de gesprekken een andere lading. Dan wordt het communicatie zonder belemmeringen en dat moeten we koesteren,” aldus Ten Bolscher.

Han Pape
Ook voorzitter Jan Bakker van het Rijssense Musea nam een exemplaar in ontvangst. Hoofdredacteur Han Pape van de Twentse nieuwssite de Roskam, kon niet aanwezig zijn, maar Jan Bakker nam als vriend van Pape diens in exemplaar in ontvangst.

Korting
Het boek is te koop in de Rijssense boekhandel en kost daar € 24,99. Op het Rijssens Museum, Kasteellaan 1, kost het € 19,99. Er kan gereserveerd worden per e-mail info@rijssensmuseum.nl Telefonisch bestellen en/of reserveren kan ook 0548 514 261


vrijdag, 2. april 2021 - 22:05 uur
Beeld Stadsomroeper moet direct naar het Schild

RIJSSEN - Jan Berkhoff heeft groot gelijk: het standbeeld van Jan met de Panne slaat als een tang op een varken waar het nu staat. Direct werk van maken. Zo lang het blijft staan in de Haarstraat op de huidige plek is het een blijvende aanklacht van de bestuurlijke blunder die is gemaakt bij het afgeven van de sloopvergunning voor het oude notariskantoor. Een reden te meer om er zo snel mogelijk werk van te maken.

vrijdag, 2. april 2021 - 21:58 uur
Prima vergadering in streektalen van Rijssen-Holten

De jaarlijkse dialectraad van Rijssen-Holten is ontspannen verlopen.

woensdag, 24. maart 2021 - 21:41 uur
Historisch bewustzijn van Rijssen zit in de lift

RIJSSEN- Het historisch bewustzijn in Rijssen groeit en is niet langer meer een hobby van dames en heren op leeftijd. Ook jongeren zetten zich voor behoud van waardevolle historische panden en straten.

Oudere bijdragen

Aanmelden