Schrijven Redigeren Corrigeren Twentse taalproducties Producten Referenties Nieuws Contact

Nieuws

zaterdag, 13. maart 2021 - 13:00 uur
Gemeenteraad van Rijssen-Holten vergadert in dialectmaand in het plat

RIJSSEN - De gemeenteraad van Rijssen-Holten houdt ook dit jaar een 20-jarige traditie in stand door in dialectmaand maart te vergaderen in het dialect. Dit gaat gebeuren op donderdag 25 maart aanstaande. De vergadering is online te volgen via de website van de gemeenteraad.

maandag, 1. maart 2021 - 14:41 uur
Enschede moet niet domineren in nieuwe Twente Board

RIJSSEN Waarom moet Enschede als enige grote stad in Twente een blijvende zetel om de nieuwe Stichting Twente Board. Rouleren met andere grotere Twentse steden zou beter zijn, vindt CU-raadslid Tonnie Rozenkamp. Volgens hem zou de kwaliteitszetel ook best kunnen rouleren tussen Enschede, Hengelo en Almelo.
Intussen rijst ook in andere Twentse gemeenten verzet tegen een al te dominante positie van Enschede.

dinsdag, 2. februari 2021 - 01:07 uur
Het gelijk van D66+VVD: zet de omgeving en de Duizendpoot naar je hand

De raadsleden Herman Klein Velderman (D66) en René de Koff (VVD) vinden het straal verkeerd dat de gemeente gebouwen aankoopt om strategische redenen. "Zo kun je immers altijd gebouwen aankopen als je ergens de zaak naar je hand wilt zetten," zeggen ze terecht.
Het zou overigens heel goed zijn dat de gemeente dit breekijzer nog veel meer zou gebruiken. Door het kopen van het voormalige café de Duizendpoot op de hoek Enterstraat-Wierdensestraat zijn de overlevingskansen van dit waardevolle pand groter dan ooit. Zo zet je de zaak op een geweldige manier naar je hand.

vrijdag, 15. januari 2021 - 22:01 uur
Burgemeester Hofland wil 20 jaar Rijssen-Holten samen vieren

Burgemeester Arco Hofland hoopt dat er in 2021 iets gedaan gaat worden aan de viering van het 20-jarig bestaan van de fusiegemeente Rijssen-Holten. Dat wordt nog wat. Immers, weinig applaus toen VVD-herindelingsgedeputeerde Nico Gerzee de fusie tussen het Sallandse dorp Holten en de Twentse stad Rijssen uit de hoge hoed toverde. Maar, hoewel Rijssen en Holten niet op elkaar zaten te wachten, werd Rijssen-Holten toch dé Twentse fusiegemeente waar de herindeling het beste lukte. Dát zou je kunnen vieren. Op zijn Twents natuurlijk; zoals dat Twentse stel, 20 jaar getrouwd en waarvan de vrouw vroeg aan haar man: "Zö'w der nog wat van hooldn?" Waarop de man zei: "Wat dacht-iej van 2 menuutn stilte."

Nieuwere bijdragen  

Aanmelden