Schrijven Twentaal Corrigeren Twentse taalproducties Producten Referenties Nieuws Contact

Nieuws

vrijdag, 2. april 2021 - 22:05 uur
Beeld Stadsomroeper moet direct naar het Schild

RIJSSEN - CU-fractieleider Jan Berkhoff heeft groot gelijk: het standbeeld van Jan met de Panne slaat als een tang op een varken waar het nu staat. Direct werk van maken. Zo lang het blijft staan in de Haarstraat op de huidige plek is het een blijvende aanklacht van de bestuurlijke blunder die is gemaakt bij het afgeven van de sloopvergunning voor het oude notariskantoor. Een reden te meer om er zo snel mogelijk werk van te maken.

vrijdag, 2. april 2021 - 21:58 uur
Prima vergadering in streektalen van Rijssen-Holten

De jaarlijkse dialectraad van Rijssen-Holten is ontspannen verlopen.

woensdag, 24. maart 2021 - 21:41 uur
Historisch bewustzijn van Rijssen zit in de lift

RIJSSEN- Het historisch bewustzijn in Rijssen groeit en is niet langer meer een hobby van dames en heren op leeftijd. Ook jongeren zetten zich voor behoud van waardevolle historische panden en straten.

zaterdag, 13. maart 2021 - 13:00 uur
Gemeenteraad van Rijssen-Holten vergadert in dialectmaand in het plat

RIJSSEN - De gemeenteraad van Rijssen-Holten houdt ook dit jaar een 20-jarige traditie in stand door in dialectmaand maart te vergaderen in het dialect. Dit gaat gebeuren op donderdag 25 maart aanstaande. De vergadering is online te volgen via de website van de gemeenteraad.

maandag, 1. maart 2021 - 14:41 uur
Enschede moet niet domineren in nieuwe Twente Board

RIJSSEN Waarom moet Enschede als enige grote stad in Twente een blijvende zetel om de nieuwe Stichting Twente Board. Rouleren met andere grotere Twentse steden zou beter zijn, vindt CU-raadslid Tonnie Rozenkamp. Volgens hem zou de kwaliteitszetel ook best kunnen rouleren tussen Enschede, Hengelo en Almelo.
Intussen rijst ook in andere Twentse gemeenten verzet tegen een al te dominante positie van Enschede.

Nieuwere bijdragen  Oudere bijdragen

Aanmelden