Schrijven Twentaal Corrigeren Twentse taalproducties Producten Referenties Nieuws Contact

Nieuws Twentaal

vrijdag, 6. oktober 2023 - 11:09 uur
Twentaal werkt aan een zelfstandige website

De Stichting Twentaal krijgt binnenkort een eigen zelfstandige website. Op dit moment wordt de ontwerp site voorzien van zaken die met de Twentse taal, geschiedenis en cultuur te maken hebben.

Daarnaast werkt Twentaal aan Kerstnachtdienst in de streektaal in samenwerking met RTV Oost. Deze dienst wordt gehouden in de Grote Kerk van Blokzijl, Brouwerstraat 11 en door RTV Oost op kerstavond 2023 uitgezonden.

Ook de voorbereidingen voor de uitreiking van de Twentse Taalpries 2024 zijn gestart. Voorzitter van de jury is burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal.

vrijdag, 12. mei 2023 - 11:59 uur
Twentaal gaat aanvullend werken maar niet concurreren

De Stichting Twentaal gaat in nauwe samenwerking met 'n Kreenk vuur de Twentse Sproake (KTS) de hiaten opvullen die de nieuwe Overijsselacademie openlaat.

Er is geen sprake van concurrentie, maar de projecten waarvoor in Twente altijd is gestreden krijgen nu geen plaats in het programma van de nieuwe Overijsselacademie.

Het gaat om (kader)cursussen Twents, de tweejaarlijkse Twentse Taalpries, de tweejaarlijkse André Hottenhuislezing, de kerstnachtdienst van RTV Oost, de streektaal-in-stijl-avonden en het literaire tijdschrift Lös Veur.


donderdag, 26. januari 2023 - 19:55 uur
Johanna ter Steege doet de André Hottenhuislezing in Rijssen

Actrice en theatermaker Johanna ter Steeg houdt dinsdag 14 februari de André Hottenhuislezing in Rijssen. De lezing wordt gehouden in het Bouwhuis van kasteel de Oosterhof. Inloop vanaf 20.00 uur en start van het programma om 20.15. Entree 10 euro inclusief twee keer koffie/thee. Aanmelden verplicht op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Hottenhuis.

dinsdag, 25. oktober 2022 - 14:15 uur
Twentaal beraadt zich op de toekomstAanmelden